Myö vietettiin viikonloppu Ruotsin eteläisimmässä kärjessä eli Smygehygissä. Ulkiksilla on ollut hauskaa sanan ääntämisen kanssa. Majapaikkana oli nuorisohostelli, erikoisuutena majakka takapihalla :) Reissu oli ihan super-ihana, ainoa miinus oli se ettei siellä ollut saunaa. Mutta kauaa ei kestä, että pääsee mökille saunomaan. Jippii. Ihana on tulla kotiin, mutta nyt miut on myös vallannut lähtö-ahdistus, tänään tuli ensimmäiset kyyneleet lähtöä ajatellessa. Yhyy... Olo on ihan hassu - tuntuu, että ihmis-parkaa revitään kovasti kahteen  eri suuntaan.

572457.jpg 

Smygehugissä pelasin ensimmäisen kerran ruotsalaisten omaa Kubb-peliä. Vähänkuin mölkky, muttei kumminkaan sinnepäinkään. Ideana kaataa vastustajajoukkueen puukalikat heittämällä puukalikkaa. Kuulostaaa typerän yksinkertaiselta, muttä pahasti koukuttava laji se kyllä on.

572461.jpg 

Mie yritän hommata kyseisen pelin jostain, ja raahaan senkin perässäni Suomeen. Joten tarkempien sääntöjen opiskelua on tiedossa sitten kentän laidalla :D Peliä pelattiin ehkä kolmisen tuntia putkeen, ellei kauemminkin. Niin kauan kummiskin, että nilkkani mielestä se oli liian pitkään. Ja se vihulainen kipeytyi sitten niin pahasti, ettei tarvinnut illalla sitten enää liikkua. Majatalon yli lensi muuttolintoja vähän väliä. Mie käskin niitten kertoa teille tervisiä, kun sinne pohjoseen olivat lentämässä. Tosin yritin varotella, ettei ihan vielä Suomeen saakka menisi kun siellä on kuulemma aika kylmä :) Mutta hienolta isot lintuaurat näyttävät - varmaankin sata lintua oli aina yhdessä muodostelmassa. 

 572462.jpg

Sunnuntaina kotiuduttiin puolenpäivän jälkeen, josta porukalla suuntasimme puistoon makoilemaan. Jostain syystä kaikkien yöunet olivat jääneet vähille edellisenä yönä. Kummaa. Illaksi olin saanut aussi-miken puhuttua mukaani katsomaan suomi-ruotsi peliä paikalliseen urheilubaariin. Mike houkutteli mukaansa vielä ruotsalaisen ystävänsä, joten seurue oli koossa. Yksi kannatti Suomea, toinen Ruotsia ja kolmas hurrasi näyttäville taklauksille. Eikai tarvitse eritellä, että kuka oli kuka :) Mike, joka pelaa rugbyä ossilassa, nautti jääkiekosta. Hää näki ensimmäistä kertaa jääkiekkoa ja oli myyty. Kuulemma jos osaisi luistella niin vaihtaisi samantien lajia :) Jokainen kai tietää miten pelissä kävi. Kiltisti onnittelin Dennistä - mutta finaalissa otetaan sitten uusinta :D :D Täällä näillä on mainoskatkot pelin keskellä. Kauheaa tälläiselle hitaalle katsojalle. Aina kun jotain mielenkiintoista tapahtuu, niin Suomessa tulee uusinnat ja hidastukset, että Tanjakin ymmärtää mitä kävi. Niin eikö täällä niitten tilalla mainosteta miesten partavettä. Eileen tuli muutama rangaistus ilman, että minä edes käsitin että jotain kävi.. :O  Nyt miun ongelma on se, etten ole vielä löytänyt urheilubaaria, jossa näytettäisiin Suomen torstain peli. Apua! Haluaa nähdä pelin! 

Viikko sitten viikonloppuna meillä oli ensin aussi-Pekeryn synttärit. Siellä oli toiset aussi-tytöt tehneet Australialaista kakkua (josta kuva galleriassa), ja mie ihastuin siihen ihan kympillä. Nami. Sunnuntaina me sitten aussi-Cathrinen kanssa opeteltiin, että kuinka se kakku tehdään :D Hyvin makeaahan se kakku on - mut mie tunnetusti tykkään kaikesta (yli-)makeasta :) Maanantaina eli vappuaattona mentiin porukalla puistoon kattelemaan valoshowta ja ruottalaista reggaebändiä nimeltä svanska academia. Puistossa oltiin me ja miljoona muuta :) Kiva ilta, tosin kotona oltiin jo kiltisti ennen puoltayötä. Mikä oli ihan hyvä ratkasu. Vappupäivänä oltiin Tessan kanssa kävelyllä kaupungilla. Me ja miljoona muuta - taas :)

nyt nukkumaan - ja jälleen on yksi päivän vähemmän täällä oloa - niin hyvässä kuin pahassa... Yhyy ja kivakiva ( jakomielitauti tässä vielä ennättää iskeä :) niin, ja jos joku on sekaantunut facebookin käyttäjäksi, niin etsikää miut sieltä. :D