Päivitys tahti kiihtyy kauheasti :) Oon oikeasti tekemässä iltatunnejani varten kotitehtävää, ja koska tekotapa on muste, niin on ihan hyödyllistä antaa sen aina hetkittäin kuivaa - varsinkin jos on vasenkätinen. Ihan vielä ei miusta ole tullut uutta Da Vinciä, mutta kovaa vauhtia sinnepäin :D

Sunnuntaina illalla minä, Isolde ja Hong Kongilainen Ting tehtiin ruokaa. Ting valmisti Coca-kola kanaa. Kattilaan kanaa, kokista, valkosipulia ja gingeriä. Kanan maku muuttui kummasti.Kokis pehmittää kanan tekstuuria, jolloin kana on aivan erimakuista - mutta hyvää! Tätä reseptiä pitää hieman tuunata, vieläkään en jaksaisi odottaa ruuan valmistumista yli tuntia :) Jälkkäriksi tein pannaria äitin ohjeella. Ihan parasta pannaria pitkästä aikaa. Suosittelen! Suosittelijoihin yhtyy myös naapurit. Suomalaista lettua tuli jo paikalla olleiden lisäksi maistelemaan Lia ja hänen ystävänsä Japanista, Katie, Kathrine ausseista, Jason ja Theressa. Lämmin pannari ja jäätelö hurmasi ihmiset, resepti lähti ulkomaille kiertoon :) Ensi viikolla meille luvattiin Lian tekemää sushia ja Kathrinen tekemää paikallista aussi jälkiruokaa. Sitä odotellessa. Kaikki ihmiset täällä valittavat, että paino on noussut kuukaudessa huomattavasti, mutta mie oon iloinen poikkeus - ainakin toistaiseksi. Täällä ei ole jostain syystä ollut yhtään ikävä karkkia, eikä oikeastaan jäätelöäkään, joten jo niiden kadottua ruokavaliosta paino näyttää vähäisemmältä. Myös se vaikuttaa, että kaupasta ei juuri saa kanatuotteita - (miulla on ikävä kanasuikaleita!) - niin tulee sitten syötyä kasvisruokaa enemmän kuin kotona. Aina kun ei jaksaa jauhelihaa syödä...Mitään muuta lihaa kun en osaa käyttää :D Ranskalainen on yhtä laiska kokkaamaan kuin minä, ja se onkin ottanut ruokavalioonsa pysyvästi miun jauheliha-makaronimössön :) Lihapulliakin se syö mielellään, vielä joku päivä hää uhkasi niitä ihan tehdäkin. Miun lihapullien teko ensimmäisellä kerralla meinasi loppua kauppaan, kun en korppujauhoja meinannut sieltä mistään löytää. Kaupassa ollessani en muistanut, että mikä on korppujauho englanniksi - tai ruotsiksi. Joten en voinut asiaa henkilökunnalta kysyä. Ja hetken (lue yli puoli tuntia) kaupassa väsyneenä kierreltyäni ja etsittyäni turhaan kyseistä ainetta alkoi neuvot loppumaan. Kunnes pikku-aivojen pojukasti muistui tieto, että onhan miulla sujuvaa ruotsia puhuvia sukulaisia joilta voi kysyä apua :) Viestiä Uumajan suuntaan - ja kohta saapuikin pelastava tieto. Kysyttyäni hienosti ruotsiksi korppujauhojen olinpaikkaa, miulle selvisi että ne on leipien seassa. Ihan loogista kyllä, minä etsin niitä kuivatarvikehyllyjen luota. :)

Maantaina kävin taas sulista pelaamassa Samin kanssa, meni paremmin kuin edellisellä kerralla. Lopulta hävisin Samille pelit 3-1, hieman nolottaa. Mutta puolustukseksi pitää mainita, että pelit loppuivat aina noin 13-15, joten suhteellisen tasaisesti meni. Ostettiin "jäsenyys" urheiluhallille, niin saadaan kentän vuokra hieman halvemmalla. Samalla se myös halventaa miun vesijumppa, uimahalli ja keilaushintoja. Illalla käytiin Ulriken ja Isolden kanssa uimassa. Tai siis he uivat, ja mie menin vesijumppaan. Tytöillä oli kuulemma ollut hauskaa. Kävin paikan saunassakin ensimmäistä kertaa. Ja edelleen yhtä kumma sauna, ei saanut heittää löylyä! Nyt ois taas kaksi uutta ulkkista tulossa Jukajärvelle saunomaan - toivottavasti siellä on riittävästi puita tehtyinä. Yritin saunassa kuvailla tytöille kuinka täydellistä on olla kunnon saunassa, käydä välillä uimassa järvessä, ja lopuksi juoda saunasiiderit auringonlaskua katsellen.Oih, ikävä kesää! Samaan kuvaan tietysti kuuluu paistettu makkara ja yksi makkaraa kerjäävä musta-valkoinen koira :D      

                 392194.jpg        

                Fiilistelykuva Juvalta, kun kesästä nyt aloin puhumaan :)

Tänään oon yrittänyt saada kotitehtävääni tehtyä, Kela iloisesti muistutti minua olemassa-olostaan. Oon ollut liian reipas ja ahkera työntekijä vuonna 2005, joten nyt sitten maksetaan tukia korkojen kerä takaisinpäin. Oikeasti en osannut yhtään aavistaaa, että rajat oisi ylittänyt - sen takia nyt on nää korotkin tässä mukana. Se, tässä mielestäni on tyhmää, että jos opiskelija maksaa ylimenevät rahat "vapaa-ehtoisesti"  ennen tiettyä päivää, niin ei tarvitse maksaa korkoa. Mutta siinä tapauksessa sinun olisi itse pitänyt seurata, että onko ansainnut rahaa yli tukirajojen - ja jos on mennyt yli, niin kuinka paljon sinun pitää maksaa takasin.

 Mutta jos et kaikkea tuota ole tehnyt aikarajaan mennessä - niin sitten vasta kela itse muistaa kertoa laskelmansa jotka ovat olemassa heidän tahollaan - ja summa onkin paljon korkeampi. Yritän tässä nyt siis sitä sanoa, että Kelalla on ne laskelmat olleet joka tapauksessa valmiina pitkän aikaa - mutta liian reilua se kai olisi, että he olisivat vaikkapa joulukuussa ilmoittaneet rajanylityksestä. (kuten nyt esim. verojen kanssa tehdään). Tyyliin, että sinun pitää palauttaa rahaa määrän X: n verran päivään Y mennessä - ja jos näin ei tapahdu, niin sitten tulee 15% korko. Nyt ne vaan odottaa siellä kieli pitkällä kaikkien tämmöisten tyhmien ihmisten rahoja.

Juujuu, tiedetään - säännöt on samat kaikille ja suurin vika on minussa - olisi pitänyt seurata tarkemmin tuloja. Mutta silti tämä tuntuu vähän siltä kuin että kännykkälaskua alettaisiin velottaa tyyliin, että laske itse kauan ole kuukaudessa puhunut ja laske laskusi saldo. Ja maksa se ennen tiettyä päivä (jota ei ilmoiteta) - ja jos tässä kaikessa et osu pilkulleen oikein - niin sitten lähetetään oikea lasku korkoineen. Tässä myös korpeaa se, että ylitin kuukausirajan 20 eurolla - eli, jos vuonna 2005 olisin ansainnut 20 vähemmän, niin nyt maksettavan laskuni summa olisi ollut lähes 400 euroa pienempi. Damnd.

Miusta tuntuu, että kaiken tämän vuodatuksen jälkeen miun työ on ihan kuiva -ja voin jatkaa sitä taas :) Ja toivottovasti saada se valmiiksi ennen seitsemää. Tämän hetken paras asia on se, että Antti on jo matkalla tännepäin - ja kun tuun koulusta niin hää on täällä minua odottamassa! :)