Kokonainen kuukausi! hui! yksi viidesosa on nyt takanapäin. Jos kuukaudet menee tällä vauhdilla, niin Suomessa ollaan ihan kohta. Kokonainen kuukausi ilman setkua, ja se on ollut kauheinta. Kuukausi ilman televisiota - ei paha ollenkaan! Tosin jouduin tunnustamaan että Salkkareiden juonipaljastuksia pitää käydä lukemassa aina välillä. Ja seurata mitä Idolsissa on käynyt ;) Suomen uutisista Iltasanomat ja Iltalehti käydään myös päivittäin tsekkaamassa. Kuten myös hesari, jotta saa myös "oikeaa" tietoa. Muita lehtiä joita seuraan päivittäin on Itä-Savo ja Kouvolan Sanomat. Tosin Kouvolan sanomat menivät muuttamaan sivujaan siten, ettei siellä päivity kuin yksi uutinen päivässä. Tyhmää - ihan vielä en näköislehden tilaajaksi ala. Täällä mie luen paikallisia ilmasjakeiluja mitä jaetaan kaupungilla. Viime viikolla lehdissä oli kuvallinen juttu euroviisujuontajista, siis Jaanasta ja Mikosta. Täällä on euroviisukuume korkealla, vasta eilen oli taas yksi esikarsinta telkussa. Mua on vähän alkanut harmittaa, että oon pois Suomesta just silloin kun siellä on ne kisat, ois ollut hienoa päästä osallistumaan tunnelmaan Helsingissä. Mutta ollaan saksalaisen kanssa järjestämässä kisakatsomoa - vieläkun sen telkun jostain saisi...

Kännykän käyttö on vähentynyt lähes minimiin, asiat tuntuu hoituvan netin kautta niin helposti. Joskus jopa jutellaan Isolden kanssa mesessä :) Nörttiys huipussaan. Tänne tullessani avasin ruotsalaisen pre-paid liittymän ja latasin siihen 20 euroa ja vieläkään en ole sitä käyttänyt. Vitsit, kun saisi Suomessakin pidettyä laskut noin pieninä. Jos taas Antti soittaa miulle kännykkään, niin hää on löytänyt globetel - liittymän. Joka siis toimii siten, että soittaessa ulkomaalaiseen numeroon näppäilee tietyn numerosarjan numeron eteen ja puhelut ovat murto-osan oikeasta hinnasta. Sekä Skype + web-kamera on ollut seurustelevan ihmisen pelastus :)

Tällä viikolla kävin taad urheilemassa. Löysin kuntosalin, jossa on BobyPumppia ja Spinningiä. Joten kävin sitä kokeilemassa. Bodypump on siitä hienoa(?), että tunnit ovat tasan samanlaisia kaikkialla. Joten ei haitannut vaikka sanaakaan en skånea puhuvan ohjaajan sanoista saanut selvää, mutta hyvin osasin silti :)  Keskiviikkona kävin Liettualaisen Irman kanssa shoppailemassa, löydettiin taas paljon kaikkea kivaa. Vaatekaapin varastot on kasvanut sitä tahtia, etteivät vaatteet enää varmaan mahdu miun laukkuun. Ostin hupparin KappAhlista ja kun pääsin kotiin niin olin kadottanut sen. Yllättävää. Seuraavana päivänä sitten soitin kauppoihin jossa olin käynyt - ja paita löytyi kuin löytyikin :) Olin unohtanut sen sovituskoppiin...

388345.jpg

Keskiviikko illalla oli Student Pubissa eli opiskelijoiden ylläpitämässä pubissa ruokatilaisuus, joka oli samalla tutustumisjakson lopettajaiset. Kuvassa nyt jo tuttujen naamojen lisäksi aussi-Ben. Meidän tuleva sairaanhoitaja. Perjantaina käytiin Samin kanssa pelamassa sulista, jos sitä nyt sulikseksi voi kutsua :)  Yritä siinä nyt sitten selittää suliksen sääntöjä englanniksi kun toinen nauraa kippurassa vieressä kun tää miun sulissanosto englanniksi ei ole kovin laaja. Mutta urheilu on aina kivaa, maanantaiksi varattiin seuraava vuoro. Nyt on löytynyt myös lisää urheilukavereita, italialainen Paolo haluaisi lähteä pelaamaan squassia ja Jasonkin haluaa kokeilla sulista. Miulle käy!  Illalla katottiin Harry Potter Isolden kanssa. Hassua kun keskittyy johonkin, kuten filmin katsomiseen, ja sitten kun jotain vaan äkkiä kommentoi niin hyvin usein tulee aloitettua Suomella :) Eileen oli pubi-kierros, tarkoitus oli kiertää opiskelijahintaisia kapakoita hieman keskustan ulkopuolella (vrt. Kallio Helsingissä). Kyllä me sitten lopulta kahteen pubiin päästiin. Porukkaa oli sen verran paljon ja  koska oli launtai-ilta niin paikat olivat aika täysi. Juttelin ruotsiksi norjalaisten tyttöjen kanssa. Oli hienoa huomata, että heitäkin ymmärsi. Lukuunottamatta sitä niitten ärrän ääntämystä. :) Muutenkin eilen juttelin ruotsiksi aika paljon, veikkaan että se oli se muutama siideri, niin se alensi miun kynnystä puhua ruotsia. Ja niin monta kertaa sain kuulla mainintaa muumiruotsista - hei, jokainen puhuu tavallaan :) Sam taas opetteli suomea innokkaasti, opetin kaikki hyödylliset sanat kuten käkkärämänty, huulirasva, kalja, hyvä, terve, muutaman kirosanan ja tärkeän minä rakastan sinua ;) 

Ainiin, on täällä kouluakin käyty. Ja se piirrustuskurssi on vaan niin ihana. Siellä on ihana puuhailla kaikkea. Ei edes tunnu, että on koulussa vaan se on nimenomaa puuhailua. Tähän saakka olen vain tyytynyt ajattelemaan etten osaa piirtää ja piste. Mutta täällä ollessa olen huomannut, että piirustus on yksi harrastus siinä missä sulis tai salibandy. Kukaan ei sitä osaa automaattisesti, vaan sitä pitää oikeasti harjoitella - ja siinä voi kehittyä. Seuraavaksi alan treenaamaan laulamista...heh ;)  Tiistain tunnilla meillä oli alaston malli, jota piirrettiin vesivärillä ja musteella. Torstaina meillä oli opetusta kirjojen  kuvittamisesta ja  läksy onkin tehdä kuvitus satuun. Siis yksi kuva. Meni kaupungin kirjastoon etsimään satukirjoja, niin sieltä löytyi hyllyllinen suomenkielisä satukirjoja. Kuten kaikki Harry Potterit ja mm. Susikoira Roi. Aikuisten osastoltakin löytyi hyvin suomenkielisiä kirjoja - kuten Ilkka Remeksen uusin kirja yms. Kirjastosta lainasin satukirjojen lisäksi ruotsinkielisen elokuvan ja Harry Potter audio-cd:n på svenska också. Harjoittelen kuuntelun ymmärtämistä nääs..

388376.jpg

Kuvaa student pubista. Systeemiin kuuluu tämmöinen yleinen seurustelutila ja yläkerta. Sivussa on sitten isompi huone tanssimista varten. Hinnatkaan ei tässä paarissä päätä huimaa, siiderin saa 2 eurolla.  

Ensi viikolle ei ole koulun puolesta mitään ihmeellisyyksiä, ja onneksi ei olekkaan, niin voi käyttää kaiken ajan Antin kanssa. Tuntuu uskomattomalta, että hää on täällä jo ylihuomenna! Odottavan aika on tässä tapauksessa ollut pitkä. Silloin kun puhuttiin yleisesti, että Antti tulee sitten joskus niin aika meni ihan ok, mut sitten kun liput oli varattu tietylle päivälle, niin tuntuu ettei se päivä saavu ikinä. Kellot saa vaikka pysähtyä miun puolesta sitten kun Antti on täällä. ...ei oo enää montaa tuntia...:)