Tässä miun kotia sisältäpäin. Kiva 10 neliön luukku :) Mutta ei tänne ole tultu asumaan, joten tämä riittää hyvin. Yöpöytäni ei ole tällä kertaa pahvilaatikko, niin kuin se joskus oli - ja vielä pitkän aikaakin. Tämä on matkaversio siitä :) 

354965.jpg

Kuten arvata saatta, tämä on meidän keittiö :)

354966.jpg

Ja yleisön pyynnöstä kuva pinkistä ratsustani. Täällä vaaditaan etu- ja takavalo pyörään, ja jos ne ei toimi niin rapsahtaa 50 euron sakko. Pyörän huolellinen lukitus on myös tärkeää. Kannattaa varmistaa niin etu- kuin takapyöränkin pysyvyys erillisillä lukoilla ja vermeilla.

354970.jpg

Kämppäkaverit ovat edelleen mukavia.Nyt olen jopa päässyt juttu etäisyydelle ruotsalaisenkin kanssa. Saksalaisista olen oppinut uusia tapoja. He pesevät astiansa siten, että he ensin pesevät ne saippuavedessä ja sitten kuivaavat ne pyyhkeeseen. He eivät siis huuhtele astioitaan missään välissä. Ranskalaisen taas minä opetin syömään ruisleipää. Isoldelta oli oma leipä loppu, joten tarjosin hälle omaani. Isolde tykkäsi siitä niin paljon, että osti itsellensäkin samanlaista. Nyt hää sitten syö ruisleipää, jonka päälle hän laittaa levitettävää suklaata. Japanilaistyttö on hyvin arka itsensä suhteen, hän menee todella noloksi jos hän ymmärtää jonkun asian väärin - ja varsinkin jos muut ymmärtävät että hän ymmärsi asian väärin. Myös esimerkiksi ensi viikon saunaan meno jännittää häntä kovasti, hän on moneen otteeseen kysynyt, että miten saunassa ollaan ja toimitaan. Kiinalaispoika on taas kaukana japanilaisesta. Hän puhuu suu täynnä ruokaa, suu jopa niin täynnä ruokaa ettei hänen sanomisestaan saa mitään selvää. Myös röyhtäily kuuluu asiaan. Ja mie oon aina luullut, että kinuskit ovat käytöstapojen perikuvia. Italialainen taas ei suostu syömään mitään muuta kuin pastaa. Outoa! Onneksi meillä suomalaisilla ei ole ollenkaan mitään kummallisia käytöstapoja  :)  (Jopa eräs luennoitsija kertoi reissustaan Suomeen, hänen piti kiireesti päästä vessaan, mutta kun wc:n ovissa oli vain kirjaimet M ja N  - niin hän ei tiennyt kumpaan vessaan hänen kuuluisi mennä, joten hän joutui odottelemaan vessojen ulkopuolella niin kauan kunnes joku tuli ulos vessasta...)

355020.jpg

Hihii..minä ja miun hurjat silmät :) Meidän lisäksi kuvassa mukana japanilainen Lia ja ruottalainen "faddern" - nimeä en enää muista..

Tällä viikolla ollaan koulussa aamupäivät opeltu ruotsia. Ja iltapäivisin on ollut luento mitä kummallisimmista asioista, esimerkkinä tiistain luento "ruotsi ja ruotsalaiset". Siellä opimme muun muassa, että ruotsalaiset juovat paljon viinaa, käyttävät nuuskaa, eivät tykkää suomalaisista, ja huumeiden salakuljettamisesta saa pidemmän tuomion kuin ihmisen tappamisesta. niin, ja opettaja kehtasi väittää, että ruotsalaiset ovat keksinee saunan?!

Keskiviikkona vaihtareille oli järjestetty ruokailu Student pubissa. Ruokaa, juomaa ja musiikkia.

355027.jpg

Jälleen minä, Lia ja sitten italialainenheppu Raul. Ootteko muuten koskaan tavannut ketään italialaista, joka puhuu hyvää englantia?

355048.jpg

Katie ja Jason

Torstaina tehtiin saksalaisten kanssa ruokaa yhdessä - tuore ananas maustamattomassa yughurtissa on melkein yhtä hyvää kuin jäätelö! Pitää tehdä joskus uusiksi. Perjantaina illalla oltiin naapurissa, Lia antoi kaikille Japanistaan tuomat syömäpuikot. Alkuhankaluuksin jälkeen voin sanoa, että osaan syödä niillä :) En osaa käyttää puikkoja ihan täysin oikealla tavalla - mutta täysin oikealla suomalaisella tavalla kyllä. Nyt oon jo kaksi ateriaa syönyt pelkillä tikuilla. Ulrike nauraa vieressä, ettei yhden ruuan syömiseen mennytkään kuin puoli tuntia. Mutta puikoilla syöminen vähentää riskiä sairastua Altzeimerin tautiin - joten kannattaa käyttää puoli tuntia hyödyllisesti :)

Lauantaina oli reissu sateiseen Lundiin. Lund on pieni yliopistokaupunki noin 15 minuutin ajomatkan päässä Malmööstä. Sulonen, keski-aikainen kaupunki. Ilma vaan oli sateinen koko reissun ajan - joten suurin hohto meille järjestetystä ulko-ilmamuseo kierroksesta vähän katosi. Mukavan oloinen kaupunki, sinne pitää palata jonakin keväisenä ja aurinkoisena päivänä. Illalla piti olla luistelua, mutta luistinrata oli kiinni :(

355052.jpgulko-ilmamuseoa..

Tänään, sunnuntaina, olen tehnyt koulutehtäviä. Käynyt kävelyllä lähi-ympäristössä, ja samalla melkein jouduin  kymmenen joutsenen hyökkäyksen kohteeksi. Onneksi pikkuinen koira tuli ja pelasti miut. Ihminen, joka pelkää lähestyvää sorsalaumaa totisesti pelkää lähestyvää joutsenlaumaa....Illalla kävin syömässä naapurissa. Kiinalainen poika oli valmistanut kiinalaista keittoa ja kutsui miut syömään. Jason kertoi, että hän oli valmistanut ruokaa yli neljä tuntia - joten odotukset olivat korkealla ruuan suhteen. Lopulta paljastui, että keitto oli vesilientä jossa uiskenteli pari porkkanaa. En halua olla epäkiitollinen, ruoka oli kyllä hyvää - mutta että kaiken tuon valmistamiseen sai aikaa kulumaan sen neljä tuntia :)    

355074.jpg

Maisemaa rannalta, takana näkyy Juutinraumansilta. Silta kirjaimellisesti murenee käsiin, mutta onhan se ihan ymmärrättävää koska silta on jo melkein seitsemän vuotta vanha...  

Tässä kai tämä viikko oli suurinpiirtein. Pienoisia ongelmia on havaittavissa kurssieni kanssa. Miulla on tiedossa iltakurssi, joka on kaksi kertaa viikossa. Eikä sitten muuta! Päiväkurssi alkaa vasta maaliskuussa, joten siihen saakka pitäisi keksiä jotain tekemistä :) Oon nyt yrittänyt selvitellä lisätekemistä, huomenna toivottavasti selviää enemmän.

Pitänee kai päivitellä blogia useammin, niin yhdestä kirjoituksesta ei tule tämmöistä kilometrin pituista romaania. Blogin pitämisessä on se niin mälsää, että kaikki tietävät mitä miulle kuuluu, mutta mie en tiedä mitä muille kuuluu - joten kertoilkaahan mitä teillekkin kuuluu! Sannalle kiitos Seelan kuvista! Ihana on ollut saada niitä puhelimeen :)

 

 

ps. Juuri kun tulin siihen tulokseen, että elo Pohjanlahden tällä puolen on suurinpiirtein samanlaista kuin lahden itäpuolellakin (tietysti lukuunottamatta valuuttaa ja kieltä), niin pyörätiellä vastaani kävelee tämmöisiä otuksia. Mie en edes tiedä mikä laji tässä on kyseessä....(sorsan kaukainen (ruotsalainen) serkku?) 

355088.jpg