Maantaina alkoi koulu. Kokonaiset seitsemän tuntia yhtenä päivänä. Rankkaa. Kurssini siis on konserttituottaminen, johon kokonaisuudessaan kuuluu valo, ääni ja lavastusjutut. Muut kurssilaiset ovat ensimmäisen vuoden opiskelijoita. Ihan en ole tarkalleen hahmottanut heidän koulutusohjelman sisältöä, mutta he opiskelevat valoa, ääntä, lavastusta ja ties mitä kaikkiea muuta kolme vuotta. Toki joku näista alueista tulee suuntautumis vaihto-ehdoksi lopussa. Luokalla on 28 oppilasta, joista suurin osa on tyttöjä.

Kurssin ajaksi luokka on jaettu neljään ryhmään. Kurssin päättää konsertti, johon jokainen ryhmä on hommannut bändin. Ryhmäläiset on jaettu siten, että jokaisella on omaa vastuu-alue konsertin suhteen. Yksi suunnittelee valot, toinen toimii miksaajana, kolmas lavastajana, yksi tuottajana yms yms. Miulle tää kurssi on harrastuskurssi, ja en osallistu kuin valopuolen opetukseen. Valoasiat on ihan mielenkiintoista kuunnella ruotsiksi, koska ne on suhteellisen tuttua juttua - mutta koin, että äänipöydän opettelu ruotsiksi on liian haastavaa minulle. Opettaja on mukavanoloinen mies, joka ei puku skånen murretta. Se pelastaa paljon :) Ensimmäisenä päivänä katsottiin erilaisia konserttitaltiointeja. Kuten Pink Floydia, U2, Led Zeppeliniä, Scorpionia ja Leningrad Cowboyseja. Terkkuja vaan Ilkalle, jos (aivan varmasti...) luet tätä :P

Muut kaksi luentokertaa ollaan tutustustuttu Zero 88:n Fat Frog pöytään. Aika perusmeininki pöytä. Ei kummallinen. Mut ruotsin kuuntelu on niin hienoa - ja vielä hienompaa on huomata se, että sitä ymmärtää. Paitsi kun palomestari tuli puhumaan paloturvallisuudesta, ja hän puhu oikein pahaa skånskaa. Siitä en sitten ymmärtänyt juuri yhtä kokonaista lausetta kerrallaan. Se taas masensi. Ja jos mies kysyy yhden kysymyksen koko kolmen tunnin aikana - niin miksi sen piti miut valita kaikkien 20 ihmisen joukosta. Tosin vastasin oikein. (tosin miun piti kysyä tunnin jälkeen muilta, että oliko vastaukseni oikein, kun sitä taas en sitten enää ymmärtänyt :)

Kyseisenä päivänä yksi oppilaista tuli miulta tultiin suomeksi(!) kysymään, että miksi minä puhun niin hyvää ruotsia. Johon minä sitten suomeksi vastasin, että miksi sinä puhut suomea. Jolloin kolmas henkilö pöydän toiselta puolen vastasi, että siksi koska kyseisen ihmisen isä tulee suomesta. Juuh, oli hieman pyörällä päästäni - mutta kivaa oli päästä höpöttelemään suomea, sekä ruotsia ja englantia - pahimmillaan kaikkia kieliä yhdessä lauseessa :)

Oma olo ei ole ollut herkku vieläkään. Alkuviikosta olo oli aivan kauhea, koulussa jaksoin juuri käydä, mutta kotona olinkin sitten valmis käymään lepäämään. Nenä vuoti siihen malliin, ettei nenäliinaa pystynyt kädestä laskemaan. Nyt olo on helpottanut siten että tukkoinen olo on koko-ajan, mutta selviää jo ilman nenäliinaa ja lepoa. Lähes tulkoon mitään en ole haistanut viiteen viikkoon ja makuaisti toimii vain voimakkaisen mausteiden kanssa. Alkaa olla jo ikävä tervettä olomuotoa. Vähän kerrassaan olisi kiva päästä urheilemaankiin...