Täällä ei ole juuri täpahtunut tämän viikon aikana ihmeellisyyksiä, syynä tämä typerä räkätauti. En ole edes joka päivä mennyt ulos, jos ei ole tarvinnut. Joten tekemisen puutetta on ollut hieman ilmassa. Ja sen näkee blogistani :D Ensin kehitin tuon laskurin, uskamattoman paljon täällä käy porukkaa - tosin mie itse olen ehkä puolet tuosta lukumäärästä (tai ainakin kolmasosa...:)  - pitäähän miun vähän väliä käydä tarkistamassa laskurista, että onko kukaan täällä käynyt. :D 

Eileen hommasin tuon kuvagallerian, ihana tapaus! (varmuuden vuoksi vielä ohje, eli kun painat tuota turning torsoa tuolla oikealla, niin avautuu kuvagalleria). Jokainen joka kirjoittaa vuodatukseen tietää kuinka hidasta ja työlästä on kuvien laittaminen blogiin, jokainen kuva pitää ladata yksitellen, ja siirrossa kestää joskus tuskastuttavan kauan.Varsinkaan, jos kuvia ei jaksa pienentää koneella ekaksi. Tämä Picassa tapaus toimii siten, että kun lataat ilmaisen ohjelman koneellesi, niin se etsii kaikki koneen kuvat ohjelmaan. Se ei kopioi niitä, eikä siirrä niitä tietokoneen omalta levyltä, se vain näyttää ne. Ja ehkä jopa vähän fiksummin kuin windows. Ainoastaan alakansio tyyppistä lajittelupolkua kaipaan ohjelmasta.(nyt mennään jo liian syvälle...) Mutta siis, ohjelmassa voit luoda uusia kansioita, tai siirtää jo olemassa olevia kansioita sitten nettiin. Helposti, ja nopeasti - yhdellä klikkauksella!

Nettijuttu toimii taas siten, että Picassan (eli googlen) käyttäjänä rakennat samantyyppisen tilin kuin esim. sähköposti on. Se siun netissä julkaistava kuvakansio julkaistaan siellä. Voit päättää, että näkeekö kaikki maailman nettiä käyttävät ihmiset sen - jos vaan keksivät osoitteen tai sitten näin, että joko lähetät oikeudet kansion katseluun sähköpostin tai vaikkapa blogin kautta. Alkaako kuulostaako maksetulta mainokselta? Valitettavasti miulle tästä ei makseta.. :) Siksi hehkutan ohjelmaa, että alkuhankaluuksien jälkeen tämä on oikeasti hyödyllinen ohjelma niille, (vaikkapa vauvaperheille ;) jotka haluavat näyttää kuvia kaukana asuville sukulaisille ja tutuille, muttei hermo kestä miljoonan megatavun sähköposteja tai blogiliittämisiä :D Tämän, ja 89 muuta ohjelmaa löysin täältä. ...Ai niin, kuviin saa myös lisättyä kuvatekstejä ja lisäefektejä - odottakaa vaan kun on taas liikaa vapaa-aikaa :D

            413718.jpg

            Maisemia vielä Kööpenhaminasta, ennen lumimyräkkää

Takasin Ruotsiin, meillä on taas lunta täällä. Keskiviikkona oli oikein lumi-kaaos. Lunta satoi runsaasti ja samaanaikaan tuuli 19 m/s - ei kiva yhdistelmä. Torstai-aamuna lunta löytyi sitten runsaasti, jossain kohti ei ollut juuri yhtään - ja toisissa kohti valtavia kinoksia. Keskiviikko-torstain oli kaupunki seisahduksissa, junat ja bussit ei kulkenut ja postia ei jaettu - minua ei haitannut; bussia en tarvii ja postia ei juuri tule ja pyörä kulkee edelleen. Ulkkikset pitävät pyöräilyäni itsemurha yrityksenä. Tosin nyt olen itsekkin sitä alkanut vähentämään. Huomasin, ettei teitä täällä aurata ihan niin mallikkaasti kuin Suomessa, enkä hiekoitusta ole nähnyt missään (!)  - vaikka tiet ovat olleet jäiset ja liukkaat jo monta päivää. Sitten lehdissä ihmetellään kun ensi-apu on täynnä potilaita - kummallinen yhtälö. Myös se tieto, ettei läheskään kaikilla autoilla ole talvirenkaita allaan vähensi miun pyörällä-ajo innokkuuttani. Ulkikset ehkä sittenkin olivat oikeassa :)   

Viikon suurin tapahtuma oli se, että ostettiin liput Kööpenhamina - Oslo risteilylle. Perinteinen illalla lähdetään, päivä satamassa ja seuraavaksi aamuksi takaisin - reissu on nyt tiedossa huhtikuun puolessa välissä. Jippii - saan taas uuden maan listalleni. :)

Nettisurffailun seasta - jota olen jo jounut itseltäni rajoittamaan, löysin Hesarin sivuilta Juba Tuomolan tekemän - ja jälleneen niin osuvan Viivi ja Wagner- pätkän. Kyseisestä Fazerin lakupoika-jutusta olen kertonut täällä Lialle, kun oltiin läheisellä bensa-asemalla ja siellä oli Fazerin lakuja (tosin hyvin hyvin kovia :( Samaisella bensa-asemalla lakujen vieressä on Fazerin Kina-suklaata, kuoressaan semmoinen riisihattuinen, vinosilmainen ihmisen. Että niin, mikäs ero näiden välillä sitten on? Ja miun mielestä Pringlesin pitää ehdottomasti ottaa pois se pyöreänaamainen valko-ihoisen miehen kuva sipsi-tuubistaan - se jos mikä loukkaa minun valko-ihoista identiteettiäni :)   No joo, tiedän että keskustelu on jo Suomessa hiljentynyt asiasta, ymmärrän kummatkin osapuolet. Toisaalta vähän huvittaa, että nykyään pitää olla herkkähipiäinen ja varovainen jokaisen asian kanssa. Lina totesi Kina-käärestä, ettei se hän häiritse tai eikä loukkaa. Tosin nyt eileen löysin Lian blogista kuvan, jossa oli kummatkin tuotteet, sekä laku - että suklaa.(tekstistä en tietysti älynnyt mitään)  Joten tarina on nyt välitetty eteenpäin, katsotaan mitä seuraavaksi käy ;)

Että näin mielenkiintoista täällä, viikon onnellisin uutinen oli se, että ystävilleni syntyi eileen terve poika :)  

Mukavaa helmikuun vikaa viikkoa kaikille - kohta on jo maaliskuu! hui!