Minä alan vasta nyt oppimaan internetin-ihmeellisyyksiä. Kuten YouTuben hienouden ja Ylen-mediasalin olemassa-olon. Minulla on ollut vähän suomalaisen musiikin vajaus, koneelle kun ei ole tullut siirrettyä juurikaan musiikkia, kun Suomessa aina kuuntelee radiota. Nyt täällä kun ei kuulekkaan radiota (laiska, kun ei ole jaksanut ettiä netistä - varmasti jotain löytäisi)  ja omat tietokoneen musiikkivarastot on jo kuunneltu moneen otteeseen, niin YouTube on rientänyt avuksi. Sieltä kun löytyy lähes minkä tahansa bändin biisejä - kuvan kera. Ja aina voi kuunnella vain omia suosikkeja. YouTubesta löytyy myös Idols-finaalit aina seuraavana päivänä, joten siinäkin hypetyksessä on pysynyt mukana vaikka televisiota ei ole kohta kolmeen kuukauteen katsonut.

Mutta siis, vaalipäivä viime sunnuntaina. En ole koskaan aiemmin seurannut vaalilähetystä yhtä tarkasti kuin silloin. Seurasin sitä ihan  vaan siitä ilosta, että näki suomalaista televisiolähetystä. Hieno spektaakkeli, vaikkakin oma ehdokas jäi vain varalla. Oli itseasiassa Ulriikka oli Pirkaanmaan vaalipiiristä ensimmäinen, joka ei päässyt eduskuntaan. Harmi. Huolestuttavaa minun mielestä oli se, että eduskuntaan valittiin vain kaksi alle kolmikymppistä kansanedustajaa. Kuka meidän asiota siellä sitten ajaa. Ne kuusikymppiset äijätkö. Tuskin. Siitä taas olin iloinen, että Palmin Sari Kouvolasta pääsi läpi, onnea! Ja Yle, lisää lähetyksiä nettiin - kiitos! Vaikka euroviisut :) Jääkiekon ja Sapporon MM-kisojen kanssa minulle kävi huonommin kun yritin niitä netistä katsoa. Ruudulle tuli ilmoitus, että koneesi sijainti on ulkomailla, joten tekijänoikeuksellisista syistä lähetystä ei voida näytää. Mikä idea tossa nyt sitten on, eikö nettilähetysten tarkoitus ole välittää ohjelmaa kaikille katsojille ympäri palloa - jos oisin Suomessa niin tottakai katsoisin lähetykset telkusta enkä tietokoneelta.

Asiaan liittyen pitää lisätä, että joissakin Euroopan maissa, kuten Tanskassa, on luovuttu kokonaan televisiolupamaksuista - ja nyt pitää jonkin sortin vastaava tietokonelupa olla kaikilla talouksilla, joilla vain on laajakaistayhteys kotonaan.  

Vuorossa Australia- triviaa: tiesittekö, että siellä jokaisen kansalaisen pitää äänestää vaaleissa. Jos et äänestä, tulee sakot. Ainakin äänestysprosentti on korkeampi kuin Suomessa. Tosin sitä en tiedä, että vahtiiko ne sitä, että äänestätkö oikeaa ehdokasta vai akuankkaa.  :) (- ja jos vahtii, niin miten?:)

 Nyt pyykkejä nostamaan, tarina jatkuu...