Olen ollut täällä tänään 82 päivää. Jäljellä olisi noin kuusikymmentä päivää. Huimaa. Antti lähti tänään keskellä yötä. pöh. Eileen vietettiin aurinkoista päivää Malmöössä, käytiin kirjastossa lukemassa Suomalaiset lehdet, mie keksin loppu-elämälleni suunnan ja sit syötiin hyvää ruokaa :) Niin, ja kaytiin rannalla juoksemassa  ja illalla mentiin kuuntelemaan jazzia keskustaan. Ihan hyvin yhdeltä päivältä. Muutenkin oli ihan super-viikonloppu. Kuvia Saksan valloitukselta löytyy galleriasta.

Viikonloppuna opittiin, että Saksassa ei käy kortti juuri missään! Ei edes siinä hullussa viisi kerroksisessa elektroniikkliikkeessä. Olen pitänyt Saksaa tietotekniikan luvattuna maana, mutta tämmöistä asiaa ne ei ole sitten saanut järjestettyä. Eikä ihmiset puhu englantia, ei edes nuoret. Theressa ja Ulrike puhuu todella hyvin englantia verrattuna muihin kohtaamini saksalaisiin. Jopa mie jouduin puhumaan saksaa, että sain itseni ymmärrätyksi kaupassa. Enkä edes tiennyt osaavani enää puhua saksaa. :) Hotellimme oli kiva, sijanti oli aseman ja järven välissä. Huoneisto oli hieman kulahtanut, mutta se toi vain oman säväyksen. Esimerkiksi joka kerta kun avasi huoneen ovea, sai aina jännittää onnistuuko avaaminen. Kerran jo luultiin, että jäätiin lukituksi huoneen sisälle kun ovi ei meinannut avautua :) Tulipalon syttyessä meille ois käynyt kehnosti. Paluumatkalla junassa poliisit tarkasti jokaisen matkustajan passin, asian olisin ymmärtänyt kahden maan rajalla, mutta tarkastus tapahtui kahden saksalaisen kaupungin välillä. Siviili-asuiset poliisit kyselivät kysymyksiä, kuten että missä ollaan oltu, kuinka kauan, missä ollaan oltu sitä ennen yms yms..Sitten ne halusi nähdä, että mitkä kassit kuuluvat kenellekkiin - ja mitä siellä on sisällä. Eivät siis katsoneet sisältöä. Lähtiessään poliisit vielä kysyivät, että sisältääkö kassit huumeita. Ihmisiin luotetaan aika paljon :) Jos joku huumeitä kuljettaa, niin ei kai sitä suoraa tunnustaisi ilman etsimistä..  

Ennakkokäsitykseni Hampurista muuttui kolmen päivän aikana totaalisesti. Todella kaunis kaupunki. Helposti olisi vielä muutaman päivän siellä ollut - monta paikkaa jäi näkemättä. Harmi. Uusiksi sinne sitten joskus. Olisi hienoa lähteä autoreissulle Eurooppaan. Näkisi monta pientä suloista kylää ja kaupunkia omassa tahdissaan. Ehkä joku kesä sitten.