Jäi tänään Lundiin pyöräilemättä - juna kuljetti kumpaankin suuntaan. Aamulla kun menin ulos (lue: palasin eilisillan bileistä kotiin), niin hyvin äkkiä älysin että turha on lähteä tänään mihinkään polkemaan. Ruotsin ilmatieteenlaitoksen kotisivut ilmoittivat karun tosi-asian, 17m/s oli tuleennopeus Malmöössa ja Lundissa 23 m/s  - (kuulemma 25 m/s on  myrskyn raja tuulennopeudessa). Miun tapauksessa tuuli oisi ollut vielä vastatuulta.Kivahan myötätuuli olisi ollut - matka-aika oisi nopeutunut kummasti. Täällä ollessa on jostain syystä oppinut katsomaan sääennusteista myös tuulennopeuden - yleensä se vaikuttaa enemmän kuin lämpötila. Suomessa ole koskaan kiinnittänyt mokomaan asiaan huomiota.   

Perjantaina oli siis grönlantilaisen Ane-Marien läksiäiset yhdessä meidän opiskelija-asuntoloissa. Sain kulutettua reilun kolmen kilometrin matkaan aikaa puolitoista tuntia - bussilla! Mutta muuten ilta oli mukava, ihan ei ole vähään aikaan ole tullut vietettyä semmoisia juhlia, että kotiin palataan paljon myöhemmin kuin aamuposti jaetaan. En nyt sano, että se oisi tavoiteltava suoritus - mutta aina joskus ihan piristävää (no juu, tuo sanavalinta ei ehkä ihan täysin sovi tähän kohtaan :) Tosin suurin syyllinen tuohon aikaiseen ajankohtaan oli se, että myöhästyin vikasta bussista -- ja kun kävely yksin kotiin ei houkuttanut, niin päätin jäädä TV-huoneen sohvalle nukkumaan. :) 

Maatriviaa: Alankomaissa opiskelijat saavat matkustaa ilmaiseksi junissa - kannatan VR:llekin samaa etuutta opiskelijoille. Tosin kyseisen maan ajaa autolla päästä päähän neljässä tunnissa -joten eteisyydet on hiukka eri luokkaa. ((tosintosin, maassa asuu 16 miljoona ihmistä)). Amsterdamin tytöt kertoivat, että opiskelijat saavat ottaa myös kolme ihmistä kerrallaan alennuksella mukaansa junaan, jolloin vieraiden ei tarvitse maksaa kuin puolet junalipun hinnasta. Kuulemma jos sielläpäin liikkuu, niin kannattaa kysellä ihan tuntemattomiltakin, opiskelijoilta näyttäviltä tyypeiltä että pääseekö heidän seuraansa junassa. Kuulemma onnistuu usein. Seuraavaksi Tsekki-triviaa: Hammaslääkäri - siis ihan perus-hammaslääkäri opinnot kestää yhdeksän vuotta kokonaisuudessaan. huh! Kuuntelin Kristiinan tarinaa suu auki - siinä on lukemista. Ihan äkkiä minä en tuommoiseen urakkaan lähtisi..

Ainiin, mie oon menossa ensi viikolla Hampuriin. Meillä on Antin kanssa treffit Hampurin juna-asemalla perjantaina kello 13 :) Kohta alkaa jännittää, siitä on hetki kun viimeeksi oon treffeillä käynyt; osaankohan käyttyä kunnolla ja pitääkö laittaa kukka rintaan, että tunnistetaan toisemme. :)