Oltiin Antin kanssa  pidennetty viikonloppu Keski-Euroopan kevättä ihmettelemässä Budapestissä. Reissu oli aivan mainio, paljon kerettiin tehdä ja nähdä, tosin kuten aina, aika loppui kesken. Hotellina meillä oli Dominic Panzio, joka on keskitasoa - pienet mutta siistit huoneet ja skandinaavinen aamiainen.(tosin ei ollut ruisleipää :) Hotelli sijaitsi muutama kilometri keskustasta Pestin puolella ja liikuimmekin suurimman osan matkoista metrolla, jonka kyyti on halpaa ja nopeaa. 

80412.jpg 

Tyypit kaiteella, takanamme näkyy parlamenttitalo (mikä on hieman kauniimpi kuin meidän vastaavamme....)  

Perjantaina saavuttiin kaupunkiin noin seitsemän aikoihin, vietiin kamat hotellille ja lähdettiin käpsehtimään ruokaa etsien hotellin ympäristöön. Matka-oppaanamme oli semmoinen kaupunki-kirja Budapestistä jonka neuvoja seuraten menimme lähistöllä olevaan ravintolaan, jonka ei pitänyt kallis. Menimme sinne siis syömään, mukava paikka ja hyvää ruokaa - tosin Antin ruoka oli parempaa kuin miun :) Jälkikäteen vertaillessa muiden ruokapaikkojen hintoja niin eipä se meidän ravintola ollutkaan ihan niin halpa kuin luultiin...eli mitä opimme - kannattaa aina tarkistaa matka-opuksen ilmestymisvuosi :)  

Lauantaina herättiin varhain ja lähdettiin keskustaan - tosin kello oli jo siinä vaiheessa yksi ja suurin osa liikkeistä oli mennyt kiinni joten keskityimme nähtävyyksien ihailuun. Kävimme mm. Budapestin Oopperataloon tutustumassa, joka on myös hieman hienompi kuin meidän omamme...Olisimme halunneet mennä illalla katsomaan oopperaa mutta esitys oli loppuunmyyty. Sen jälkeen yritimme saada lippuja muutamaan teatteriin mutta mikään ei tuntunut onnistuvan. Lopulta lähdimme pimeän tullen kävelylle keskustaan, ja kävelystä tuli upea. Keskustaa ja sen rakennuksia on upeasti valaistu. Hienoa että kaupunki ymmärtää panostaa valaistukseen :) Kävelimme Budan puolelle, ja nousimme mäelle kuninkaanlinnan luo ihmeellisellä kärryhäkkärällä ihmettelemään kaunista Budapestiä.

Sunnuntaina vuorossa oli nähtävyyksiä. Käytiin maailman toiseksi suurimmassa synagogassa ja juutalaisessa museossa. Sen jälkeen menimme taidemuseoon ihmettelemään Espanjalaista taidetta, suurimpina niminä  El Greco, Velazquez ja Goya. Varsinkin Goyaa odotin mielenkiinnolla, ja hyviä sen töitä siellä olikin, muttei valitettavasti miun lemppareitani. Lopulta kun jalat olivat aivan poikki (kuin myös koko tyttö) menimme Szechenyi' n kylpylään. Aivan ihana paikka. Rakennettu joskus 1900-luvan alkupuolella kuuman lähteen luo. Rakennus oli hieno, ja varsinkin ulkoaltaista tykkäsin paljon!! Mikäs siellä oli köllötellessä ja jalkoja virkistäen. Iltasella käytiin nukkumassa päikkärit jonka jälkeen mentiin syömään toiseen naapuriravintolaan. Tämä paikka oli ehdoton suosikkini reissulta, elämäni parhaan pihvin söin siellä.

Vika päivänä herättiin ajoissa, luovutettiin huone ja lähdettiin kaupungille ostoksille. Tosin ennätettiin kauppahalliin ja takaisin, mutta hyvä yritys kumminkin. Sitten kiireesti syömään ja kentälle...Tässä reissumme lyhysekäidyydessään - tunnelmia ja kommelluksia saattaa lisääntyä vielä myöhemmin.... :P  

80418.jpg

Nyt alkaa arki valitettavasti palailemaan - oon koulussa kiltisti tän viikon ja ensi viikolla mennään Savonlinnaan rakentamaan Olavinlinnan valokalustoa - ilmaista kuntoilua tiedossa - jippii :)