Nyt minä sitten oon täällä. Hienoa. :)

Reissu alkoi aamulla Pasilasta, liian aikaisin tosin. Herättiin jo kuudelta, tosin minusta tuntuu etten yöllä nukkunut juuri yhtään. Hassua sisänsä, koska mielestäni en nyt niin hirmuisesti ole reissua jännittänyt. Aamulla hyökättiin bussilla lento-asemalle. Kerrankin ajoissa jossain. Lentokentällä vallitsi Välimeren kosteus.Ainakin minun osaltani. Kassissani oli ylipainoa nelisen kiloa, sain heavy-tarran laukkuuni - muuta sanktiota ei onneksi tullut :) Lento sujui hyvin, lukuunottamatta pieniä ilmakuoppia. Tosin kone jolla lensin oli pienin kone minkä ikinä olen nähnyt lentävät. Kööpenhaminassa junaterminaali oli lentokentän alla, joten sieltä oli helppo siirtyä tänne Ruotsin puolelle. Eli reissu sujui suorastaan täydellisesti. Suhteellisen hyvin tytöltä, joka eksyi matkalla Pasilasta Kallioon :)

Malmön rautatie-asemalla oli koulun tuutoreita vastassa, ja yksi tytöistä lähti saattamaan mua koululle, eli tien toiselle puolelle. Koululla kaikki asiat oli järjestetty täydellisesti, riitti vain kuin allekirjoitteli erinäisiä papereita. Pääasiassa englantia puhuin, mutta aina välillä kokeilin myös ruotsiakin. Tosin edelleenkään en ole ihan varma kaikista vuokraan liittyvistä asioista ;) Koululla sain sähköposti-osoitteen ja ruotsalaisen puhelinkortin. Aattelin, että pidä sitä puhelimessani, ja aina silloin tällöin tarkistan suomenpuhelimen sisällön. Joten jos minua on ikävä niin tällä hetkellä minut saa parhaiten kiinni normaalista sähköposti-osoitteestani - ja mesestä ja skypestä tietysti.  

Kämppäni löytyi hyvin läheltä koulua. Alue on suht rannalla, joten tuulee aina, mutta näkymät eivät ole suuremmin houkuttelevia. Malmon kuuluisuus, turning torso tosin näkyy keittiön ikkunasta. Kämppiksiksi on paljastunut yksi saksalainen, ranskalainen ja ruotsalainen tyttö. Ja mie oon porukan veteraani. Kivoilta tyypeiltä vaikuttaa, eivätkä ole liika siistejä :) Tosin saksalaiselle olen hieman kade, sen vanhemmat toivat hänet autolla  tänne. Joten tavaraa hänellä on mukanaa hieman enemmän kuin 24,4 kiloa + käsimatkatavarat. Hän toi mukanaan mm. viittä erilaista tee-laatua, ja muuta yhtä tarvittavaa ;) Mutta kiva on asua solussa, tuntee kaupunkia paljon enemmän jo nyt, vaikkei keskustassa ole vielä kertaakaan käynyt :) Solun kalustus on yllätteän suoraan Ikean-kuvastosta. Tuolit, pöydät, sängyt, haarukat, veitset, kupit yms..ovat tuttua laatua.

Kaksi suurinta pelkoakin osoittautui turhiksi. Jopa lähikaupasta löytyi ruisleipää - ihan Fazerin leipomana. Myös vähälaktoosisia maitotarvikkeita löytyy hyvin. Yleensä se asia löytyy selvällä suomenkielellä. Kuten Creame Bonjour - ruohosipuli- vähälaktoosinen tai päärynä-yugurtti - hyla - Valio :) Myös tuotteissa, jotka ei ollut entuudestaan tuttuja löytyi vähälaktoosismerkkejä. Hienoa, ja vatsa kiittää :)

Nyt on kassit osittain jo purettuja, huomenna alkaa ysiltä koulu. Nyt väsyttää kauhiasti, skippasin jopa ekan pubi-illan saadakseni nukkua kunnolla. Bileitä tulee vielä, tälläkin viikolla kahdet :) Mutta mukava on olla täällä - eikä puoli vuotta tunnu tällä hetkellä aivan kauhean pitkältä ajalta. Ikävä Pasilaankaan ei ole niin kauhea kuin luulin - tosin se hetki tulee vielä..