Nyt on elämä alkanut rullaamaan täällä. Aika juoksee nykyisin hirmusta vauhtia. Eka viikko tuntui hyvin hitaalta, mikä on ihan ymmärrettävää, koska kaikki asiat ja ihmiset olivat uusia. Mutta nyt kuvioon on astunut arki :) Miun koulu on tällä hetkellä hyvin ilta painotteista, joten päivät on aikaa puuhailla omiani. Ruotsin kurssia on jäljellä enää kolme kertaa, joten sitten miulla on vain piirrustusta kaksi kertaa viikossa. Olen tässä viritellyt sivutoimia koulun ohelle - huomenna selviää hieman, että onnistuuko :)

Tämän viikon suurin ihmetys ulkkareille oli juuri tämä lumi - ja pakkanen. Osalla tyypeistä ei ollut edes kunnollisia ulkovaatteita mukana, joten -7 pakkasta aiheutti pientä kipristelyä. Mie oon tällä viikolla siivonnut täällä.Koko kämpän! Kämppikset eivät ole mitään maailman niuhoimpia siisteyden suhteen, mikä on kokemuksen syvällä rinta-äänellä hyvä asia :) Mutta - rajansa kaikella. Tässä sotkussa minä olin se, jota ensin alkoi sotkuisuus ahistamaan. (ja miut tuntien se raja ei ole korkea :P ) Mutta, kun esimerkiksi ranskalaisen tapa pyyhkiä pöytä on se, että roskat vaan vipataan pöydältä lattialle...huh! Onneksi meidän asunnossa kaikki ovat tottuneet siihen, että kengät jätetään eteiseen eikä kuljeta ne jalassa myös sisällä. Naapuri-asunnossa kyseinen asia hieman kiristää välejä..

366871.jpg

Agilitypuisto meren rannalla. Yksi osa tuosta miun lähirannasta on pyhitetty koirille, missä koirat saavat juoksennella vapaasti (ilman mitään koira-aitaus meininkiä) Kyseisessä osassa on tämmöinen pieni agility-alue. Tosin itse en veisi koiraani  tuonne, esteet ovat sen verran vaarallisia. Esim. Hyppyesteet ovat kiinteät, eli ei tippuvaa rimaa. Joten, jos koira ei pääse esteen yli, niin käy huonosti. Idea hyvä - toteutus huono. Maaliskuussa Malmöössä järjestetään agility-kisat, ja ihan miun nurkilla!    

 

Piirustuskurssi vaikuttaa hyvin haastavalta, varsinkin tämmöiselle aloittelijalle. Meillä on tiedossa paljon erilaisia tehtäviä, eri tavoin tehtyinä. Sekä kotona pitää joka kerta tehdä lisätehtäviä. Varmasti ainakin opin jotain kurssilla. Kalliiksi kurssi kyllä tulee, kun pitää ostaa myös paljon erilaisia välineitä. On meillä jopa yksi kirjakin luettavana :)

Perjantaina käytiin Lian ja Leah'in kanssa Ikeassa. Leah on kotoisin Trinidadista, mutta opiskelee Jamaicalla. (olikohan taivutus nyt ihan oikein..) Samalla reissulla käytiin myös keskustassa. Löysin mm. suomalaisen kaupan, jossa myydään suomalaisia design-tuotteita marimekosta aalto-maljakkoon. Seassa oli myös vaatteista ja huonekaluja.

1.jpg

Perjantai-illaksi meille oli järjestetty saunomista ja uintia meressä. Paikka oli hieno ja vanha. Mutta saunaa ei voi kutsua saunaksi. Meille oli vuokrattu koko paikka - joten tytöt ja pojat olivat sekasaunassa, uikit päällä toki. Kuumemmassa saunassa oli lämpöä peräti 75 astetta, eikä löylyä saanut heittää (?) Taisin kutsua kaikki saunassa olleet Suomeen kokeilemaan kunnon saunaa :) Yllättävän moni uskaltautui veteen. Ihan ei avomerellä tarvinnut uida, vaan koska rakennelma on rakennettu veden päälle niin rakennelman sisällä on tämmöiset uinti-alueet.

   6.jpg

Kivaa oli joka tapauksessa. Hauskinta oli seurata muiden reaktioita, mekkala oli kovaa :) Miehet hyppäsivät ensimmäisellä kerralla itsevarmasti laidalta alas veteen - mutta tulivat aika kovaäänisesti ja kiireellä takasin. Saunan jälkeen osa suuntasi baareihin, myö mentiin kotiin syömään pannukakkuja eli lettuja. Pancake = pannukakku, mutta mikä on lettu enkuksi? Meitä oli taas university islandin tyttö-kokoonpano paikan päällä. Ja jokaisella oli hieman oma tyylinsä syödä lettuja. Mie pitäydyin sokerissa ja jäätelössä, kun taas osa laittoi Nutellaa lettujen päälle.Tätä kuuluisaa suklaamönjää, jota näemmä voi käyttää ihan minkä kanssa tahansa :) Saunan ja lettujen päälle nukkuminen oli ihan luksusta! Pitkään aikaan en ole nukkunut niin hyvin. Lauantaina piirtelin ja kävin hieman kävelemässä. Illalla oli meidän - siis vaihtareiden- järjestämät bileet Celsiusgårdenissa. Pukeutumiskoodina oli löytää kaapista kaikkein hirveimmät vaatteet :) Osa oli pukeutunut, osa ei. Kuvan miusta näätte, kunhan saan sen Lialta. Tapasin kaksi suomalaista tyttö, oli todella hassua puhua Suomea. Myös Iranilainen poika tuli miun luokse että, hei sie oot se suomalainen tyttö. Poika oli asunnut elämänsä Helsingissä ja nyt muuttanut Ruotsiin opiskelemaan. Bileissä oli mukavaa, ehkä parhaimmat tähän mennessä. Kiinalaisen ja japanilaisen välillä oli huomattavissa ihastusta ;) He olisivat jo kolmas vaihtaripariskunta täällä... 

Eileen oli loikoilu päivä. Iltapäivällä yritettiin mennä teatteriin katsomaan Mio, poikani Mioa mutta näytös oli loppuunmyyty. Saatiin onneksi liput huomiseen päivänäytökseen. Tämän päivän paras uutinen on se, että Antti osti lentoliput tänne :) Hää tulee helmikuun puolessa välissä ja ennättää olla täällä viikon  miun kaa! Liput maksoivat peräti 120 euroa edestakaisin...mainosmainos :)

Tällä viikolla ei ole tiedossa mitään koulutunteja ihmeellisempää - viikonloppuna olisi ehkä tarkoitus mennä käymään Kööpenhaminan puolella. Riippuen toki säästä...kaikki täällä riippuu säästä :)  

     366962.jpg

Maisemia lähipuistosta. Tästä osata Malmöä löytää mitä erilaisempia asiota :)

     366970.jpg